22.01.2012
"Με την ελπίδα στο βλέμμα τους. Παιδιά που υποστηρίζουν Έλληνες ανάδοχοι στην Αιθιοπία"

H LALIBELA-Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας συμμετέχει για πρώτη χρονιά φέτος στο Athens Fringe Festival με την έκθεση φωτογραφίας «Με την ελπίδα στα μάτια τους. Παιδιά που υποστηρίζουν Έλληνες ανάδοχοι στην Αιθιοπία», που θα φιλοξενηθεί από 26 έως και 30 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικά πορτραίτα των ορφανών και άπορων παιδιών που ο Σύλλογος εδώ και 16 χρόνια υποστηρίζει στην Αιθιοπία, μια χώρα της υποσαχάριας Αφρικής που κλυδωνίζεται από λιμούς, επιδημίες και φτώχεια. O Σύλλογος έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 1.200 παιδιά με τη βοήθεια Ελλήνων αναδόχων, απλών καθημερινών ανθρώπων. Τα παιδιά αυτά γλυτώνουν από το δρόμο και την ανέχεια και τους προσφέρεται η δυνατότητα για μια ανθρώπινη ζωή και η μοναδική ευκαιρία να σπάσουν τον αέναο κύκλο της εξαθλίωσης. Στο βλέμμα τους διακρίνει κανείς την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, που βασίζεται στο ότι απέφυγαν την πείνα, τις θανατηφόρες ασθένειες, την παιδική εργασία και αντί όλων αυτών διαβιούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον και πηγαίνουν σχολείο.

Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από αναδόχους γονείς-εθελοντές ερασιτέχνες φωτογράφους που επισκέπτονται τα παιδιά στα Κέντρα Παιδικής Φροντίδας στην Αιθιοπία.

Τέλος, στην έκθεση θα υπάρχει φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από τη δράση της LALIBELA στην Αιθιοπία και των εθελοντών αναδόχων που ταξιδεύουν κάθε χρόνο με δικά τους έξοδα για να συναντήσουν τα παιδιά, να τους προσφέρουν χειροπιαστή ελπίδα και να τη δουν ζωγραφισμένη στα μάτια τους.

«Τεχνόπολη» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 11854 Αθήνα (Γκάζι)
www.athens-technopolis.gr, 2103460981

Athens Fringe Festival, www.fringenet.gr