Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
 
01.11.2015
Επίσκεψη αναδόχων στην Assela

Φέτος το καλοκαίρι, δύο ανάδοχοι και φίλες της Lalibela επισκέφτηκαν τα παιδιά μας στο Κέντρο της Assela και πέρασαν μαζί τους μια αξέχαστη εβδομάδα. Επίσης, επισκέφτηκαν το Κέντρο, που συνεργαζόμαστε στην Αντίς Αμπέμπα. Διαβάστε παρακάτω για την επίσκεψή τους στην Assela με τα δικά τους λόγια:

23.png"Πριν περίπου 12 χρόνια γνώρισα μία οικογένεια από την Αιθιοπία και αυτή ήταν και η πρώτη μου επαφή. Με κατέκτησε η καλοσύνη και η απλότητά τους. Από τότε όποτε και να γνώριζα Αιθίοπα, ο κανόνας απλά επιβεβαιωνόταν. Από τότε λοιπόν είχα όνειρο κάποια στιγμή να επισκεφτώ αυτή την χώρα με τους υπέροχους αυτούς ανθρώπους και τον φανταστικό πολιτισμό τους.
Είχα ήδη κάνει ένα εθελοντικό τα ξίδι με οργάνωση στην Αφρική το 2014 και αποφάσισα το 2015 να κάνω μόνη μου κάτι εθελοντικό χωρίς οργάνωση σε κέντρο με παιδιά χωρίς συγκεκριμένο λόγο, απλά και μόνο λόγω ευαισθησιών στα παιδιά που δεν στάθηκαν τόσο τυχερά όσο άλλα.
Σε αυτό μου το όνειρο με βοηθήσατε εσείς και η Δέσπω που μόλις της είπα τι έχω στο μυαλό μου, είπε αμέσως ναι και αρχίσαμε να το οργανώνουμε.
Έτσι βρεθήκαμε σε εσάς ζητώντας σας να μας υποδείξετε - προτείνετε ένα δικό σας κέντρο να βρεθούμε εκεί και βάση αναγκών να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε γι’ αυτά τα παιδιά...και κάπως έτσι χωρίς πολλά λόγια, βρεθήκαμε στην όμορφη Ασέλα και δίπλα στα παιδιά που τόσο αγαπήσαμε, και σας ευχαριστούμε για αυτό.
IMG_1168.JPG
Η πρώτη μας ημέρα στο Κέντρο ήταν τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά προς εμάς αναγνωριστική. φυσικά αξέχαστη όπως και κάθε επόμενη!! Τους συστηθήκαμε και τους εξηγήσαμε ποιες είμαστε και τον σκοπό της επίσκεψής μας και φυσικά από που ερχόμαστε. Τους εξηγήσαμε ότι πήγαμε για μία εβδομάδα εκεί για να τους διδάξουμε λίγα βασικά αγγλικά, υπολογιστές και να τους γνωρίσουμε, να παίξουμε να μας διδάξουν και οι ίδιοι  την γλώσσα τους και να περάσουμε ξέγνοιαστα τις ημέρες των διακοπών τους γνωρίζοντας παράλληλα των τρόπο ζωής τους και τα τυχόν προβλήματά τους.
Τη δεύτερη ημέρα το πρώτο πράγμα που κάναμε πριν το μάθημα ήταν το ποδόσφαιρο το οποίο σαν αγοράκια λατρεύουν! Έτσι ήταν και η πρώτη μας επαφή...χαρούμενη. Μετά πήγαμε για μάθημα αφού πρώτα μας ξενάγησαν στους χώρους του κέντρου. Πήγαμε έξω βόλτα για παιχνίδι στα υπέροχα καταπράσινα μέρη που έχουν εκεί, φάγαμε μαζί, παίξαμε, διδάξαμε και διδαχθήκαμε γλώσσες, κουλτούρες και πολλά άλλα, κάναμε πάρτυ με χορό και μουσική, έκαναν παράσταση για εμάς και ανέδειξαν τα ταλέντα τους τα οποία είναι πολλά!!!!!

27-(1).pngΚατά την δική μου πάντα άποψη, το κέντρο είναι γεμάτο Αγάπη, και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτό το εισπράξαμε από τα παιδιά, τα οποία έχουν εξαιρετικά ευγενικούς τρόπους και αρχές. Είναι απλά υπέροχα, τα αγαπάμε και μας λείπουν πολύ.
Δώσαμε υπόσχεση ότι θα ξαναπάμε και δεν θα την αθετήσουμε, θέλουμε ούτως η άλλως πάρα πολύ!"

Κι εμείς από την πλευρά μας, σας το εύχομαστε, Δέσπω και Αθηνά!