Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
 
13.03.2016
Ξηρασία στην Αιθιοπία
 
xirasia.jpgΗ Αιθιοπία, μαζί με άλλες χώρες της Αφρικής, βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη κρίση το τελευταίο διάστημα. Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά στην ανατολική και νότια Αφρική υποφέρουν από οξύ και σοβαρό υποσιτισμό λόγω της ξηρασίας που πλήττει την μαύρη ήπειρο και αναμένεται να επιδεινωθεί εξαιτίας του κλιματικού φαινόμενου Ελ Νίνιο, όπως προειδοποιεί η UNICEF, το Ταμείο του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία.
 
Εδώ και δύο χρόνια, ο όγκος της βροχής είναι πολύ μικρότερος από τον μέσο όρο στις περιοχές της ανατολικής και νότιας Αφρικής και η συγκομιδή είναι πενιχρή. Κατά συνέπεια οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής αυξάνονται και οι κάτοικοι πρέπει να μειώνουν την τροφή τους, με αποτέλεσμα τα παιδιά κυρίως να εκτίθενται στην πείνα και τις ασθένειες.

Η Αιθιοπία πλήττεται ιδιαίτερα με 18 εκατομμύρια ανθρώπους να κινδυνεύουν να χρειαστούν επισιτιστική βοήθεια έως το τέλος του 2016, τονίζει η UNICEF που εκτιμά ότι η χώρα χρειάζεται δωρεές ύψους 87 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), θα χρειαστούν δύο χρόνια ώστε οι πληγείσες κοινότητες να συνέλθουν από την ξηρασία που επιδεινώνεται εξαιτίας του Ελ Νίνιο. Δυστυχώς, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, για την οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό ο Δυτικός κόσμος, έχει δραματική επίπτωση σε χώρες, όπως η Αιθιοπία, όπου η επιβίωση είναι άμεσα εξαρτόμενη από τις κλιματολογικές συνθήκες.

Ο Σύλλογος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προετοιμάζεται κατάλληλα, ώστε να ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες που ενδεχομένως να προκύψουν. Ελπίζουμε όλοι η κρίση αυτή να είναι περιορισμένη και η διεθνής κοινότητα (αλλά και όλοι εμείς) να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

xirasia2.jpg

Μια άδεια τάξη στην περιοχή Oromia της Αιθιοπίας. Η πρόσφατη ξηρασία αναγκάζει πολλά παιδιά να εγκαταλείψουν το σχολείο, είτε επειδή πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να φέρουν νερό είτε επειδή αδυνατούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα λόγω έλλειψης τροφής.