Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
 
12.09.2018
"Εμπρός για έναν καλύτερο κόσμο!"

Σας περιμένουμε να παίξουμε, να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για τις ανισότητες στον κόσμο μας. 
Ελάτε να ονειρευτούμε μαζί έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο!
 
banner-logos.PNGΗ Lalibela με αφορμή τον εορτασμό των τριών χρόνων από την υιοθέτηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στο πλαίσιο του προγράμματος "Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους" και σε συνεργασία με την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη συμμετέχει στις δράσεις που θα παρουσιαστούν από Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών σε όλη την Ελλάδα για 17 ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι θα σας περιμένουμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΓΗ Κ44, στο Γκάζι, για να παίξουμε, να ενημερωθούμε για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και να ονειρευτούμε μαζί έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο! Η εκδήλωση «Εμπρός για έναν καλύτερο κόσμο!» στοχεύει μέσα από παρουσιάσεις, συζητήσεις, βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια και δράσεις για παιδιά και ενήλικες να έρθουμε σε επαφή με τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές μας με τον Αναπτυσσόμενο Κόσμο και να συζητήσουμε για τις ανισότητες γενικότερα. Η δράση συνδιοργανώνεται με το Κέντρο Διεθνούς Αλληλεγγύης και Συνεργασίας, μια Οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Τανζανία (www.kedas.gr).

Facebook-2992018.jpgΑναλυτικό πρόγραμμα:
11:00 – 15:00 -Παρουσίαση του έργου του ΚΕΔΑΣ & της Lalibela

11:00 -15:00 – To Memory των Aντιθέσεων (Παιχνίδι μνήμης για παιδιά από 6 έως 12 ετών)
Τα παιδιά ψάχνουν την αντίστοιχη θεματικά κάρτα με εικόνες από την καθημερινή ζωή στην Ευρώπη και την Αφρική, έρχονται σε επαφή με τις διαφορετικές πραγματικότητες και συζητούν.

11:00 – 12:30-Τι μυστήριο να ‘ναι αυτό; Ένα χρώμα λείπει απ’ τον αστικό ιστό..!
(βιωματικό εργαστήριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά 6 έως 10 ετών)
Χρησιμοποιώντας τις φανταστικές μας φωτογραφικές μηχανές και εξερευνώντας το αστικό τοπίο προσπαθούμε να λύσουμε ένα περίφημο μυστήριο! Χαρτογραφούμε ό,τι είδαμε.. και ό,τι δεν είδαμε, δημιουργώντας μια ομαδική εικαστική κατασκευή και αφού λύσουμε το μυστήριο έρχεται η ώρα για το καλύτερο.. αναλαμβάνουμε δράση για να επιστρέψει το χρώμα που χάθηκε! Πώς;; Μα φυσικά με σπόρους, χώμα και νερό!

11:00 – 12:30 -Σχεδιάζοντας τον καινούριο κόσμο…
(βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήριο για παιδιά 5 έως 12 ετών)
Πως φανταζόμαστε τον καινούριο κόσμο; Ήρθε η ώρα να τον σχεδιάσουμε!
Μουτζουρώνουμε ότι δεν μας αρέσει και ζωγραφίζουμε ότι ονειρευόμαστε…
Θα περάσουμε 17 σταθμούς-δοκιμασίες και ξαφνικά θα αρχίσει να σχηματίζεται μπροστά μας…

13:00 – 15:00-Ubuntu (I am because we are) (Καλλιτεχνικό workshop για ενήλικες)
Πώς από μια λέξη μπορεί να γεννηθεί μία ιδέα και από μία πράξη ένα έργο;
Δουλεύοντας πάνω στην έννοια της αφρικανικής λέξης Ubuntu οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να οπτικοποιήσουν μία έννοια και να παράξουν ένα έργο τέχνης, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με την διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
 
13:00 – 15:00-Παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο (δράση για παιδιά & ενήλικες)
Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι!
Γνωρίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο και μεγάλοι και μικροί παίζουμε μαζί τα πιο τρελά παιχνίδια…
  
"Εμπρός για έναν καινούργιο κόσμο!"
Σάββατο 29/9, 11:00-15:00
Τοποθεσία: ΓΗ Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Αθήνα. Μετρό στάση Κεραμεικός.
 
Λίγα λόγια για τη διοργάνωση
Από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, σχολεία και φορείς εμπνέονται από τους Παγκόσμιους Στόχους και δημιουργούν παιδικά εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, δημόσιες δράσεις, κινηματογραφικές βραδιές, ενημερωτικές ημερίδες, συζητήσεις και εκθέσεις για να προωθήσουν σημαντικές τοπικές αλλαγές σε Αθήνα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κατερίνη, Λάρισα, Ρόδο και Χαλκιδική. Είναι μία συνολική προσπάθεια διάδοσης και διασαφήνισης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης προς τους πολίτες, ένα εργαλείο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον!
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://hellenicplatform.org/17days17goals/

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι μια παγκόσμια προσπάθεια για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι Στόχοι έχουν υιοθετηθεί από 193 χώρες, είναι διασυνδεδεμένοι και έχουν ως στόχο να μην αφήσουν κανέναν πίσω έως το 2030