Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
 
11.11.2018
Σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον!

Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα “Σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον!”
 
Στα 23 χρόνια που υποστηρίζουμε αβοήθητα παιδιά στην Αιθιοπία να μορφωθούν και να σταθούν στα πόδια τους έχουμε εκατοντάδες ιστορίες επιτυχίας! Παιδιά που ζούσαν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και αναγκάζονταν να δουλεύουν αντί να πηγαίνουν σχολείο, σπούδασαν και έγιναν επιτυχημένοι επιστήμονες και χρήσιμοι νέοι στην κοινωνία. Αυτό που τους έδωσε το βήμα για να πετάξουν είναι η εκπαίδευση. Το έργο μας εκεί συνεχίζεται όσο υπάρχουν παιδιά με προοπτικές αλλά χωρίς ευκαιρίες.
 
Στην Ελλάδα αντίστοιχα, η οικονομική κρίση είχε και έχει επιπτώσεις στην εκπαίδευση των παιδιών, κυρίως εκείνων46079469_491851321322011_4085283917412696064_n.jpg που ανήκουν στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Βασιζόμενοι στην πολύχρονη εμπειρία μας και στην αποστολή μας να στηρίξουμε με εκπαιδευτικές ευκαιρίες παιδιά με προοπτικές όπου και αν βρίσκονται, εγκαινιάσαμε πρόσφατα ένα πιλοτικό πρόγραμμα και στην Ελλάδα.
 
Σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων και στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, οργανώνουμε κάθε Παρασκευή απόγευμα στο 41ο Γυμνάσιο Πατησίων εργαστήρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Ψηφιακού Εγγραμματισμού. Τα εργαστήρια απευθύνονται κατ’ αρχήν στους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, είναι όμως ανοιχτά και για όποιο μαθητή δηλώσει συμμετοχή μέσω των Ανοιχτών Σχολείων.
 
Τα εργαστήρια αυτά έρχονται να εμπλουτίσουν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που προσφέρουν εθελοντές καθηγητές στους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και στοχεύουν στο να τους εφοδιάσουν με πληροφορίες, γνώσεις και δεξιότητες, εργαλεία απολύτως απαραίτητα για την εκπαιδευτική τους εξέλιξη αλλά και την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.
 
Στη νέα μας προσπάθεια έχουμε ήδη κοντά μας 3 οργανώσεις-συνεργάτες με πρωτοπόρο και ιδιαίτερα χρήσιμο
45890764_504022796745655_1081197071182069760_n-(1).jpgγια τους νέους έργο:
 
-To Unique Minds αποτελεί έναν καινοτόμο οργανισμό, με πρωταρχικό στόχο να δώσει απαντήσεις στην ακαδημαϊκή αναζήτηση μαθητών και νέων παιδιών, προσανατολίζοντας, συμβουλεύοντας και κυρίως φέρνοντάς τους σε επαφή με το εκάστοτε αντικείμενο σπουδών, ώστε να προβούν σε μία συνειδητή επιλογή, συνυφαίνοντας το προσωπικό όνειρο του σήμερα με την επαγγελματική και κοινωνική ολοκλήρωση του αύριο.
 
-To Τech Talent School εκπαιδεύει δωρεάν τους νέους της Ελλάδας για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στους τομείς των «digital soft skills» και νέων τεχνολογιών, με την υποστήριξη της Microsoft.
 
-To The Tipping Point που έχει ως αποστολή να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.
 
Ελπίζουμε το νέο μας πρόγραμμα να πάει καλά και καλούμε όλους εσάς που στηρίζεται το έργο μας όλα αυτά τα χρόνια να το αγκαλιάσετε με την ίδια αγάπη και ενθουσιασμό!
 
Η δράση “Σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον!” εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον συντονισμό του Athens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.