20.04.2018
Εκδήλωση για μια Βιώσιμη Ευρώπη για όλους

Ο Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών
Lalibela συμμετέχει και σας προσκαλεί την Κυριακή 22 Απριλίου στην οδό Ελπίδος (Πλ. Βικτωρίας), στην 1η μεγάλη δημόσια δράση της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη στο πλαίσιο του προγράμματος “Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους”. Δείτε τους 17 Στόχους εδώ https://goo.gl/B3tYzZ

Η Lalibela θα βρίσκεται από τις 4 έως τις 8 στο Στόχο 10 για τη Μείωση των Ανισοτήτων.

Εκθέσεις, εργαστήρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, συμπεριλαμβάνονται στο ολοήμερο πρόγραμμα (11.00–22.00), που προσφέρεται δωρεάν από περισσότερες από 25 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και άλλους τοπικούς φορείς, πανεπιστήμια, κ.α.

Περισσότερες από 25 οργανώσεις θα λάβουν μέρος:

Aκαδημία Επιχειρηματικότητας, ActionAid Ελλάς, Aephoria, AIESEC Ελλάς, Earth Refugee, Equal Society, Fashion Revolution Greece, PRAKSIS, Rama-Pranic Healing, Social fashion Factory, The Athens We Need, UN SDSN Greece, Victoria Square Project, World Human Forum, Αλληλεγγύη – SolidarityNow, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, Εταιρεία Διογένης, ΚΑΡΙΤΑΣ Ελλάς, Κέντρο Διεθνούς Συνεργασίας και Αλλυλεγγύης, Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία, Οργάνωση Γη, Πολυτεχνείο Κρήτης, Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών Lalibela, Φαρμακοποιοί του Κόσμου MKO, ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ

Η εκδήλωση “Ελπίδος 2030” αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, της ActionAid Ελλάς, του Victoria Square Project και του World Human Forum.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

11:00-12:00: Συναυλία και δράση για τα παιδιά από την παιδική διαπολιτισμική χορωδία της Polyphonica στην Πλατεία Βικτωρίας

11:00-19:00: Συλλογική εικαστική δράση Τέχνη μαζί / arTogether (από την Ιωάννα Ράλλη)

12:00-20:00: Παρουσίαση και ενημέρωση του κοινού για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης από οργανώσεις και φορείς στον πεζόδρομο της Ελπίδος, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους» της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη

12:00-14:00: Εργαστήρι Fanzine γιαπαιδιάστο Victoria Square Project (ActionAid/These Are A Few Of Our Favorite Things)

13:00-14:00: Κηπευτική δράση σε παρτέρι της πλατείας Βικτωρίας για ενήλικες (Οργάνωση Γη)

14.00 – 16.00: Συλλογή fanzines της Athens Zine Bibliotheque. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεφυλλίσουν fanzines από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, καθώς και να εμπνευστούν για τις δικές τους δημιουργίες.

14:00-15:00: Θεατρικές αναγνώσεις παραμυθιών της Ροδούλας Παππά στο Victoria Square Project (Εκδόσεις Νεφέλη)

16:00 -16:30: Προβολήτουντοκιμαντέρ “One over many” στο Victoria Square Project (SOFFA)

17:00-18:30: Επιδαπέδιο παιχνίδι στην οδό Ελπίδος (Οργάνωση Γη)

18:30-20:00: Ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης μιλά και συζητά για τη δική του Πλατεία Βικτωρίας στο Café de Poetes

18:30-20:00: Εργαστήρι Fanzine γιαενήλικεςστο Victoria Square Project (ActionAid/These Are A Few Of Our Favorite Things)

18:30-19:30: Μπόλιασμα στις Νεραντζιές στην οδό Ελπίδος και Μονής Προδρόμου (Οργάνωση Γη)

20:00-21:00: Συναυλία της Χορωδίας του Συλλόγου «Δόμνα Σαμίου» με τη συμμετοχή της Κατερίνας Παπαδοπούλου, στη γωνία Ελπίδος και Πλατεία Βικτωρίας

21:00-22:00: Αφρικανική μουσική και χορός στο Victoria Square Project (Mandela Gals)

Οι Στόχοι για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών υιοθετήθηκαν το 2015 από 193 κράτη και αποτελούν ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο συνεργασίας με κύριο στόχο την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, των κοινωνικών ανισοτήτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.