Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
 

Όσο υπάρχουν αυτά τα παιδιά

 Όσο και αν πολλοί τον τελευταίο καιρό μας παρομοιάζουν με χώρες του Τρίτου Κόσμου, η πραγματικότητα (ευτυχώς) απέχει πολύ. Ο Τρίτος Κόσμος δεν έχει μόνο χαμηλό βιοτικό επίπεδο, αναρχία στη δημόσια ζωή και ψυχολογικά αδιέξοδα. Έχει λιμούς, εμφύλιες σφαγές και θανατηφόρες επιδημίες. Έχει κυρίως ανθρώπους που ζουν τη σύντομη ζωή τους με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα πολεμώντας για ένα κομμάτι ψωμί και ένα ποτήρι καθαρό (;) νερό, που παλεύουν με την ελονοσία, τη φυματίωση και το Aids. Έχει εκατομμύρια παιδιά σαν ετούτη τη μικρή από την Ασέλα της Αιθιοπίας, που δε θα ζήσει ποτέ παιδική ηλικία, δε θα πάει ποτέ σχολείο γιατί θα πρέπει να μεγαλώσει μόνη της το μικρό της αδερφάκι ζητιανεύοντας ξυπόλητη στους χωμάτινους δρόμους, κουβαλώντας νερό και ξύλα. Και ο μικρός θα είναι τυχερός αν καταφέρει να ζήσει και μετά τα 5 του χρόνια, μιας και η παιδική θνησιμότητα στη χώρα είναι ακόμη υψηλή. Η μικρή αυτή ήταν ακριβώς έξω από το Κέντρο μας στην Ασέλα, όπου βρίσκονται 124 από τα παιδιά που υποστηρίζουμε. Ένα βήμα, μια πόρτα τη χωρίζει από τη δυνατότητα για μια καλύτερη ζωή, για μια ευκαιρία να σπάσει τον αέναο κύκλο της φτώχειας. Και αυτή την πόρτα μπορούμε μόνο εμείς να της την ανοίξουμε…
Όσο δύσκολες κι αν είναι οι εποχές που βιώνουμε στη χώρα μας, ο Σύλλογος έχει αποφασίσει να συνεχίσει  το έργο που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια. Όσο υπάρχουν παιδιά σαν αυτό.
 
Στην Αιθιοπία σήμερα: Μόνο 26% του αγροτικού πληθυσμού έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό, 8% σε εγκαταστάσεις υγιεινής και το μέσο ημερήσιο εισόδημα είναι κοντά στο 1 δολάριο. Η παιδική εργασία ανέρχεται στο 53% , ο αναλφαβητισμός των γυναίκών στο 67%  ενώ το 25% των παιδιών παντρεύονται πριν κλείσουν τα 15 τους χρόνια.

Το έργο μας