Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
 

Πρόγραμμα "Επανένταξη Κακοποιημένων Μητέρων και Παιδιών"

    
Το Κέντρο Επανένταξης Μητέρων και Παιδιών παρέχει στέγη, σίτιση, εκπαίδευση, ιατρική φροντίδα και θεραπεία σε ορφανά ή μη προνομιούχα παιδιά και τους γονείς τους, που ζουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οι κύριες δράσεις του Κέντρου είναι η σίτιση των παιδιών που παρακολουθούν το πρόγραμμά του, η παροχή βασικής σχολικής εκπαίδευσης στα παιδιά και η χρηματική κάλυψη της ιατρικής περίθαλψης σε όσους την χρειάζονται.
 
Ακόμα, βασικός στόχος του Κέντρου είναι να βοηθήσει όσους συμμετέχουν, να ανακάμψουν από τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος και να τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα μέσα ώστε να προχωρήσουν στη ζωή τους ανεξάρτητοι και επιτυχημένοι.
 
Προσφέρεται λοιπόν ένα ευρύτερο πρόγραμμα θεραπείας το οποίο περιλαμβάνει συμβουλευτική καθώς και θεραπεία μέσω εικαστικών τεχνών, χορού και μουσικής. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι γονείς των παιδιών απασχολούνται σε αμοιβόμενη εργασία, ενώ οι οικογενειακοί δεσμοί ενισχύονται μέσα από κοινές δραστηριότητες.
Το 2013 ο Σύλλογος δώρισε 100 ζευγάρια παπουτσάκια χορού στα παιδιά που παρακολοθούν το πρόγραμμα χοροθεραπείας.
 
Επίσης, οι μητέρες των παιδιών – πολλές εκ των οποίων έχουν υπάρξει θύματα 6.JPGενδοοικογενειακής βίας  – λαμβάνουν επαγγελματική κατάρτιση, ώστε να αποκτήσουν την οικονομική τους ανεξαρτησία. Για παράδειγμα, σήμερα στο κέντρο λειτουργεί ένα οικονομικά αυτάρκες κατάστημα και ένα εργαστήριο ραπτικής και επιπλέον προσφέρεται μάθημα επαγγελματικής παιδικής φροντίδας.
 
Ως ανάδοχος μπορείς να αναλάβεις ένα παιδί ή μια μητέρα στο κέντρο MCRC στην Addis Ababa. Το κόστος είναι 1€ τη μέρα, δηλαδή 365€ το χρόνο. Θα ενημερώνεσαι τακτικά για την πορεία του παιδιού από τη Γραμματεία του Συλλόγου. Αν το θελήσεις,  μπορείς να έχεις και προσωπική επαφή με το παιδί είτε ταχυδρομικά, είτε με προσωπική επίσκεψη στο Κέντρο Παιδικής Φροντίδας όπου βρίσκεται.
Μπορείς όμως και να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα προσφέροντας οποιοδήποτε ποσό επιθυμείς.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΟΧΗΣ
 
 
Για να ξεκινήσει η διαδικασία αναδοχής ο υποψήφιος ανάδοχος θα πρέπει να συμπληρώσει ηλεκτρονικά τη σχετική φόρμα. 
  
 
Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μερικές εβδομάδες, οπότε ο ανάδοχος παραλαμβάνει τον φάκελο του παιδιού. Από την ημερομηνία αυτή ξεκινά και η υποχρέωση καταβολής των ετήσιων τροφείων σε μία ή περισσότερες δόσεις.Θέλω να γίνω ανάδοχος

Θέλω να συμμετέχω με οποιοδήποτε ποσό