Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
 

Κέντρα Παιδικής Φροντίδας

Σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην Αιθιοπία, η Lalibela έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα 1.243 παιδιά. Από αυτά, 910 έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και 333 συνεχίζουν στα προγράμματά. Τα 122 ζούν σε 8 Κέντρα Παιδικής Φροντίδας σε 7 πόλεις της Αιθιοπίας, τα 115 έχουν επανενωθεί/επανενταχτεί στην κοινωνία στα πλαίσια των προγραμμάτων επανένωσης/επανένταξης απολαμβάνοντας τα προνόμια των Κέντρων και 96 φοιτητές/τριες βρίσκονται σε 40 διαφορετικά Πανεπιστήμια της χώρας ενώ έχουν αποφοιτήσει 117 από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους: Ιατρικής, Μαιευτικής, Νομικής, Κοινωνικών Επιστημών, Σχολές Μηχανικών, Οικονομικών, Επιστήμης Υπολογιστών, Γεωπονικής, Τουριστικών Επιστημών κ.α. . 

Κέντρα Παιδικής Φροντίδας:


KOMBOLCHA 
Είναι το πρώτο κέντρο που ανέλαβε ο Σύλλογος, το 1996 γιατί βρίσκεται μαζί με το Dessie στην περιοχή Wollo που έπληξε ιδιαίτερα ο λιμός των ετών 1983-1985.

Περισσότερα...

DESSIE
 

Είναι το δεύτερο κέντρο που ανέλαβε ο Σύλλογος, το 1996.
Πρόκειται για ένα πετρόκτιστο κτίριο που βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχή, με λαχανόκηπους.
Περισσότερα...


WOLDIA
 
Με το κέντρο αυτό άρχισε η συνεργασία τον Σεπτέμβριο του 2005. Βρίσκεται μέσα στη Woldia, πόλη στο δρόμο για τη Lalibela και συγκοινωνιακό κόμβο
.
Περισσότερα...ADWA
 

Η Adwa είναι γνωστή για την περίφημη νίκη που πέτυχε εδώ ο Αιθιοπικός στρατός με επικεφαλής τον αυτοκράτορα Menelik II ενάντια στους Ιταλούς, στις 2 Μαρτίου του 1896.
Περισσότερα...

ASSELA
 
Από τον Φεβρουάριο του 2006 φιλοξενεί και παιδιά ελλήνων αναδόχων, αγόρια, που σήμερα είναι 123. Το κέντρο βρίσκεται σε μία θαυμάσια τοποθεσία, μέσα σε πεύκα και έλατα, στις παρυφές της πόλης.
Περισσότερα...


MIHUR

Εδώ ο Σύλλογος ανέλαβε ορφανά παιδιά τον Μάρτιο του 2007. Σήμερα 85 παιδιά, 61 αγόρια και 24 κορίτσια υποστηρίζονται από έλληνες αναδόχους.
Περισσότερα...AXUM

Τον Απρίλιο του 2010 ο Σύλλογός μας ξεκίνησε συνεργασία με ένα νέο κέντρο υποστήριξης ορφανών παιδιών στην πόλη Axum στην βόρεια Αιθιοπία, μιας ώρας απόσταση από το άλλο κέντρο μας στην Adwa.
Περισσότερα...ADDIS ABABA
Το Κέντρο Επανένταξης Μητέρων και Παιδιών παρέχει στέγη, σίτιση, εκπαίδευση, ιατρική φροντίδα και θεραπεία σε ορφανά ή μη προνομιούχα παιδιά και τους γονείς τους, που ζουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
Περισσότερα...