Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
 

Κέντρο Παιδικής Φροντίδας στην Addis Ababa

Τοποθεσία: Addis Ababa

Επαρχία: Shewa

Υψόμετρο: 2.400 m
 
Διευθυντής κέντρου: Jutta De Muynck
 
Προσωπικό: 12 άτομα
 
Συνεργάτης: MCRC
 
Το Κέντρο Επανένταξης Μητέρων και Παιδιών παρέχει στέγη, σίτιση, εκπαίδευση, ιατρική φροντίδα και θεραπεία σε ορφανά ή μη προνομιούχα παιδιά και τους γονείς τους, που ζουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οι κύριες δράσεις του Κέντρου είναι η σίτιση των παιδιών που παρακολουθούν το πρόγραμμά του, η παροχή βασικής σχολικής εκπαίδευσης στα παιδιά και η χρηματική κάλυψη της ιατρικής περίθαλψης σε όσους την χρειάζονται.
Βασικός στόχος του κέντρου είναι να βοηθήσει όσους συμμετέχουν, να ανακάμψουν από τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος και να τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα μέσα ώστε να προχωρήσουν στη ζωή τους ανεξάρτητοι και επιτυχημένοι.
Προσφέρεται λοιπόν ένα ευρύτερο πρόγραμμα θεραπείας το οποίο περιλαμβάνει συμβουλευτική καθώς και θεραπεία μέσω εικαστικών τεχνών, χορού και μουσικής. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι γονείς των παιδιών απασχολούνται σε αμοιβόμενη εργασία, ενώ οι οικογενειακοί δεσμοί ενισχύονται μέσα από κοινές δραστηριότητες.
Ακόμα, οι μητέρες των παιδιών – πολλές εκ των οποίων έχουν υπάρξει θύματα ενδοοικογενειακής βίας  – λαμβάνουν επαγγελματική κατάρτιση, ώστε να αποκτήσουν την οικονομική τους ανεξαρτησία. Για παράδειγμα, σήμερα στο κέντρο λειτουργεί ένα οικονομικά αυτάρκες κατάστημα και ένα εργαστήριο ραπτικής και επιπλέον προσφέρονται μαθήματα επαγγελματικής παιδικής φροντίδας.

Δείτε εδώ ένα video από την MCRC.
Διαβάστε εδώ το newsletter της MCRC για το Μάρτιο του 2016.