Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

Κέντρο Παιδικής Φροντίδας στην KombolchaΤοποθεσία:
 Κεντρική-Βόρεια Αιθιοπία, περίπου 400 Km βόρεια από την Addis Ababa

Επαρχία: Debub Wollo Zone, Amhara Region

Πληθυσμός: περίπου 68.000 κάτοικοι

Υψόμετρο: περίπου 1.800 m

Διευθυντής Κέντρου: Hagos Giday

Προσωπικό: 18 άτομα
Είναι το πρώτο κέντρο που ανέλαβε ο Σύλλογος το 1996 γιατί βρίσκεται μαζί με το Dessie στην περιοχή Wollo που έπληξε ιδιαίτερα ο λιμός των ετών 1983-1985. Η Kombolcha  είναι συγκοινωνιακός κόμβος και βιομηχανική περιοχή με ειδίκευση στην μεταλλουργία και κλωστοϋφαντουργία. Το κέντρο μας βρίσκεται σε μια κατάφυτη έκταση με πρόσωπο σε κεντρικό δρόμο της πόλης και απαρτίζεται από πολλά μικρά κτίρια (κοιτώνες, τραπεζαρία, κουζίνες, βιβλιοθήκη, γραφεία, ιατρείο, λουτρά και τουαλέτες). Διαθέτει γήπεδο για αθλοπαιδιές, βουστάσιο και έκταση για καλλιέργειες.

Ξεκίνησε με 40 αγόρια και κορίτσια τον Οκτώβριο του 1996, έφτασε το Δεκέμβριο του 2011 να φιλοξενεί 201 αγόριακαι σήμερα έχει 21 παιδιά. ‘Ηδη, αρκετά από αυτά, φοιτούν ή αποφοίτησαν από τεχνικές σχολές και πανεπιστήμια ή εργάζονται, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο της παραμονής τους στο κέντρο.
Ένα από τα σημαντικότερα έργα που πραγματοποιήθηκαν εδώ, είναι η εγκατάσταση γεώτρησης. Ακολούθησε η κατασκευή δικτύου άρδευσης και ξεκίνησαν διάφορες καλλιέργειες (τεφ, λαχανικά, παπάγια κ.α.) στον πολύ μεγάλο περιβάλλοντα χώρο του κέντρου. Το τεφ είναι πολύτιμο δημητριακό γιατί με το αλεύρι του παρασκευάζεται η ιντζέρα, βασική τροφή των Αιθιόπων. Στο κέντρο αυτό οργανώθηκε computer room, με αγορά και εγκατάσταση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επίσης κατασκευάστηκε βουστάσιο και αγοράστηκαν γαλακτοφόρες αγελάδες, ώστε σήμερα να έχει εξασφαλιστεί το γάλα των παιδιών.