Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
 

Δράσεις στην Ελλάδα

"Home away from home" - "Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι"
 
12-(1).jpgΤο Κέντρο Ημέρας για Οικογένειες Προσφύγων, που από καιρό σχεδιάζουμε, έλαβε σάρκα και οστά μέσα από τη συνεργασία μας με τη φιλανθρωπική οργάνωση Κάριτας Αθήνας - Προσφυγικό Έργο!
 
Η Lalibela, μπροστά στην εντεινόμενη δυσκολία των αναδόχων να υποστηρίξουν τα παιδιά τους, τις αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν στην Αιθιοπία εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και της πρόσφατης πρωτοφανούς ξηρασίας, αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν στην υλοιποίηση ενός νέου προγράμματος στην Ελλάδα αλλά να επικεντρώσει τις δυνάμεις του στην υποστήριξη του υφιστάμενου προγράμματος της Αιθιοπίας.
 
Παρ’ όλ’ αυτά, η προσφυγική κρίση που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας, δε μας επιτρέπει να μείνουμε αμέτοχοι. Στο κάλεσμα της επί χρόνια συνεργαζόμενης οργάνωσης Κάριτας Αθήνας – Προσφυγικό Έργο για την πολύπλευρη συμμετοχή μας στην υλοποίηση του Κέντρου Ημέρας για Οικογένειες Προσφύγων ανταποκριθήκαμε τόσο με την εθελοντική συμμετοχή μελών μας όσο και με τη δωρεά επίπλων, ρούχων και εξοπλισμού που προορίζονταν για το συγκεκριμένο έργο. Έτσι, από την 1η Φεβρουαρίου, στην οδό Αινιάνος 8, στην Πλατεία Βικτωρίας λειτουργεί το Κέντρο Ημέρας για Οικογένειες Προσφύγων που παρέχει τουαλέτες, ντους, τσάι, σνακς, πρόσβαση στο ίντερνετ καθώς και συμβουλευτική στις οικογένειες που περνούν κάποιες ώρες στην Πλατεία Βικτωρίας σχεδιάζοντας τη συνέχεια του δύσκολου ταξιδιού τους προς μια καλύτερη ζωή.
 
Παράλληλα, εθελοντές του Συλλόγου ετοιμάζουν και προσφέρουν 300 σάντουιτς κάθε Σαββατοκύριακο στις οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στην Πλατεία Βικτωρίας, στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο Κέντρο Ημέρας της Κάριτας. Παραδίδουν επίσης παιδικά καρότσια και παιδικά παπούτσια μέχρι Νο 30 σε καλή κατάσταση.

Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, στο μέγεθος των δυνατοτήτων μας στους δοκιμαζόμενους ανθρώπους που βρίσκονται πλέον στην πόρτα μας. 


13-(1).jpg18.jpg