Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
 

Αποστολές στην Αιθιοπία

Από το 1999 εγκαινιάζονται ετήσιες επισκέψεις-αποστολές, συχνά με αρκετές δυσκολίες και περιπέτειες, στα κέντρα παιδικής φροντίδας στην Αιθιοπία. Αυτή η δράση στην ίδια τη χώρα αποτελεί σημαντικό μέρος του έργου του Συλλόγου και απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Οι συμμετέχοντες είναι όλοι εθελοντές: μέλη του ΔΣ, απλά μέλη, ανάδοχοι, αλλά και φίλοι του Συλλόγου. 

Κάθε χρόνο οι αποστολές γίνονται και πιο πλούσιες σε γνώση, εξειδίκευση και εμπειρία. Είναι μια ευκαιρία, πέρα από τις εργασίες που επιτελούνται, να νοιώσουν τα παιδιά από κοντά τη γονεϊκή αγάπη και να δυναμώσουν οι δεσμοί μας μαζί τους. 
Η φροντίδα είναι προσωπική για το κάθε παιδί, τις ανάγκες του, τις συνθήκες ζωής του, τα προβλήματά του.

Η προσέγγισή μας είναι «ολιστική», δηλαδή φροντίζουμε ό,τι προσφέρουμε στα παιδιά να αγγίζει όλους τους τομείς της ζωής τους. Από το φαγητό και τη φροντίδα της υγείας τους έως τη διασκέδαση. Προσέχουμε ακόμα να είναι δίκαια μοιρασμένο σε όλα. Τα παιδιά ανταποκρίνονται και συμμετέχουν, τα κανάλια της αγάπης, της τρυφερότητας και της συγκίνησης ανοίγουν και η χαρά όλων μας είναι μεγάλη.
Στις αποστολές μας οργανωνόμαστε σε ομάδες εργασίας και αναλαμβάνουμε τα παρακάτω:
 • Εξετάζουμε και ελέγχουμε την κατάσταση της υγείας των παιδιών, ενημερώνοντας τον ιατρικό τους φάκελο.
 • Παραπέμπουμε σε τοπικά νοσοκομεία για περαιτέρω εξετάσεις ή επεμβάσεις τα σοβαρότερα περιστατικά.
 • Προσφέρουμε φαρμακευτικό και επιδεσμικό υλικό.
 • Εμβολιάζουμε τα παιδιά με το εμβόλιο BCG κατά της φυματίωσης.
 • Μετρούμε το βάρος και το ύψος κάθε παιδιού και το φωτογραφίζουμε για να παρακολουθούμε την ανάπτυξή του χρόνο με τον χρόνο.
 • Κρατούμε δελτίο για κάθε ένα από τα παιδιά μας με το οικογενειακό και κοινωνικό του ιστορικό και τη σχολική του πρόοδο.
 • Παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη σε όσα παιδιά την χρειάζονται καθώς και συμβουλευτική σε θέματα υγιεινής.
 • Σε συνεργασία με τους διευθυντές των κέντρων καταγράφουμε θέματα προς επίλυση, όπως έργα που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και της ποιότητας ζωής των παιδιών.
 • Επιμορφώνουμε το προσωπικό σε θέματα παιδαγωγικής.
 • Βραβεύουμε όλους τους καλούς μαθητές με βάση τις επιδόσεις τους στο σχολείο, με αναμνηστικά διπλώματα και μικρά χρηματικά ποσά. Δίνουμε επίσης διάφορα βραβεία σε θεατρικές και αθλητικές ομάδες παιδιών.
 • Μοιράζουμε ρούχα, παιχνίδια, σχολικά είδη.
 • Φροντίζουμε να δώσουμε στα παιδιά τα πράγματα που προσέφεραν οι ανάδοχοι και οι φίλοι/χορηγοί του Συλλόγου και τα φωτογραφίζουμε ξανά και ξανά, για να δουν πόσο μεγάλωσαν!
 • Δουλεύουμε πολύ με τα παιδιά που πρόκειται σύντομα να κλείσουν τα 18 και να τελειώσουν το σχολείο, τα οποία θα βγουν σύντομα έξω από τα κέντρα μας και φροντίζουμε να τα στηρίξουμε σε θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης. Επίσης, προσφέρουμε υποστήριξη σε όσα φοιτούν σε πανεπιστήμια για όλο το διάστημα των σπουδών τους.
 • Καταγράφουμε τις ανάγκες των παιδιών και ενημερωνόμαστε από τους επιτόπου υπεύθυνους για τα προβλήματα που ανακύπτουν.

Ταξίδια αναδόχων
 
Μέλη και ανάδοχοι ταξιδεύουν εθελοντικά στα κέντρα παιδικής φροντίδας, ανεξάρτητα από τις καθιερωμένες αποστολές μας. Στη διάρκεια της παραμονής τους, όλοι εργάζονται για να βελτιώσουν τη ζωή των παιδιών, φέρνουν μηνύματα από τους Έλληνες ‘γονείς’ τους και, πάνω απ’ όλα, μοιράζονται μαζί τους τη χαρά της αγάπης.
Έχουν γίνει και εξειδικευμένες αποστολές όπως αυτές από αναδόχους που ανέλαβαν να διδάξουν στα παιδιά βασικά προγράμματα στους Η/Υ ή εκείνη όπου ανάδοχοι έβαψαν τα κτίρια ενός κέντρου, συνεργαζόμενοι με τα παιδιά. Περισσότερες φωτογραφίες από τις αποστολές εδώ.

          

Δείτε επίσης: