Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
 

Woldia-2008

Αύγουστος 2008
Woldia – Ethiopia
 
Είμαστε στο Genet Child Care Center στην Woldia και μαζί με τον Tigabu και τα παιδιά αποφασίζουμε τα χρώματα που θα βάψουμε τους κιτώνες, την τραπεζαρία, το φαρμακείο και τις τουαλέτες και τις ντουσιέρες του κέντρου. Τα αγαπημένα χρώματα των παιδιών είναι το πράσινο, χρώμα της ελπίδας και το γαλάζιο, χρώμα του ουρανού, του ονείρου. Για τον εξωτερικό χώρο η επιλογή γίνεται βάση των χρωμάτων της σημαίας της Αιθιοπίας.
Πηγαίνουμε να αγοράσουμε τα χρώματα στην αγορά της πόλης και τα παιδιά περιμένουν με ενθουσιασμό. Για 22 ημέρες το βάψιμο του κέντρου αποτελεί γεγονός. Ξυπνάμε νωρίς το πρωί και τρώμε πρωινο στο κέντο με τα παιδιά, τα οποία είναι πρόθυμα να βοηθήσουν όσο μπορούν. Δουλεύουμε όλοι μέχρι να πέσει ο ήλιος, κάνοντας μόνο ένα διάλειμμα το μεσημέρι για φαγητό και παιχνίδι. Για τα παιδιά όλη η διαδικασία του βαψίματος είναι ένα παιχνίδι. Παρατηρούν τον τρόπο που αναμειγνύονται τα χρώματα και τον τρόπο που απλώνονται με το ρολό στην επιφάνεια του τοίχου, την κατασκευή μιας αυτοσχέδιας σκαλωσιάς από κορμούς δέντρων, το ξέπλυμα των πινέλων στο τέλος της ημέρας. Καθ'όλη την διάρκεια της δουλειάς τραγουδάμε Αιθιοπικά τραγούδια και λέμε αστεία ο ένας στον άλλο. Καταφέρνουμε να μάθουμε κάποιες βασικές Αιθιοπικές λέξεις και μπορούμε να μετράμε μέχρι το 10. Μπορώ να γράψω το όνομά μου στα Αιθιοπικά και λίγα χρόνια μετά, σε ανάμνηση αυτής της εμπειρίας κάνω ένα τατουάζ που γράφει '' χελμ '' , όνειρο.
 
Αύγουστος 2011
Woldia – Ethiopia
Μετά από τόσο καιρό είμαστε πάλι στο Genet Child Care Center στην Woldia. Τα παιδιά έχουν μεγαλώσει κι έχουν αλλάξει, αλλά όλα θυμούνται την εμπειρία που μοιραστήκαμε όλοι μαζί.