Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
κάνε μια δωρεά
ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

Αποστολή 2009

 
Πραγματοποιήθηκε η ετήσια αποστολή του Συλλόγου στην Αιθιοπία. Τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και η ιατρική ομάδα, αποτελούμενη από 4 γιατρούς και οι ομάδες εργασίας, όλοι εθελοντές, με δικά τους έξοδα επισκέφτηκαν και τα 6 κέντρα όπου ζουν τα παιδιά μας.
 
Φέτος, εκτός από τις γενικές εργασίες που γίνονται σε κάθε αποστολή, διοργανώθηκαν γιορτές σε κάθε κέντρο με φαγητά και γλυκά που άρεσαν πολύ στα παιδιά. Διασκεδάσαμε όλοι μαζί, τα παιδιά χόρεψαν αιθιοπικούς παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν, έστησαν αυτοσχέδιες θεατρικές παραστάσεις. Ανάδοχος πρόσφερε γλυκά για όλα τα παιδιά. Επίσης ανάδοχος μαγείρεψε μαζί με τα παιδιά και τις μαγείρισσες ελληνικά φαγητά και γλυκά. Στα κέντρα Woldia, Dessie, Assela, τοποθετήθηκαν μηχανές για την παραγωγή κοτόπουλων με στόχο την ενίσχυση της τροφής των παιδιών με αυγά και κοτόπουλα.
 
Αναλυτικά στα επιμέρους κέντρα, έγιναν τα παρακάτω:
 
Mihur
Αγοράστηκαν για όλα τα παιδιά τζιν παντελόνια, μπλουζάκια, σεντόνια, στρώματα, μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες και είδη προσωπικής υγιεινής για τα κορίτσια. Τα δέματα των αναδόχων με ρούχα τους βοηθάνε πολύ και ευχαριστούν γι’ αυτό.
 
Woldia
Αγοράστηκε ψυγείο για τις ανάγκες του κέντρου, γιατί δεν υπήρχε. Επισκευάσθηκαν οι θάλαμοι (νέα πατώματα και στέγη) από δωρεά αναδόχου.Επίσης χρηματοδοτήθηκε από ανάδοχο η κατασκευή πτηνοτροφικής μονάδας.
 
Δόθηκαν μπλούζες (από Έλληνα χορηγό) και σχολικά είδη σε όλα τα παιδιά. Αγοράστηκαν επίσης σεντόνια, μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες, στρώματα, σαπούνια και ζυμαρικά.
 
Dessie
Με την βοήθεια και επίβλεψη εθελόντριας γεωπόνου και την αντίστοιχη ομάδα εργασίας των κοριτσιών δημιουργήθηκαν υπέροχοι λαχανόκηποι. Με την επίβλεψη αναδόχου που συμμετείχε στην αποστολή, κτίστηκε πτηνοτροφείο. Μοιράστηκαν ρούχα, πετσέτες, παιχνίδια, σχολικά και αγοράστηκαν είδη προσωπικής υγιεινής και καλλυντικά.
 
Kombolcha
Αγοράστηκαν εσώρουχα και κάλτσες για όλα τα αγόρια. Δόθηκαν 2000 birr (100 ευρώ) για την τροφή των αγελάδων. Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική επίσκεψη στις τεχνικές σχολές που βρίσκονται κοντά στο κέντρο.
 
Assela
Αγοράστηκαν, σεντόνια, μαξιλαροθήκες και εσώρουχα. Επίσης αγοράστηκαν ντουλάπια για ρούχα όπου έλειπαν, χρώματα για να βαφούν οι θάλαμοι, ρύζι και τροφή για τις αγελάδες.
 
 
Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τη συμμετοχή της EOC-CFAO στα κεντρικά γραφεία της στην Addis Ababa. Έγιναν παρουσιάσεις από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας και τον Διευθυντή της EOC-CFAO, καθώς και από τους Διευθυντές των κέντρων. Έγινε απολογισμός των δραστηριοτήτων, επισημάνθηκαν προβλήματα και παραλείψεις και τέθηκαν μελλοντικοί στόχοι και προτεραιότητες. Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μίλησε εκ μέρους όλων των αναδόχων για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους και για τα διάφορα θέματα που προκύπτουν απ’ αυτούς.   
Δύο απόφοιτοι πανεπιστημίου, ο Mengiste, ο οποίος επισκέπτεται τα κέντρα μας ως εξωτερικός παρατηρητής και επισημαίνει τυχόν προβλήματα, και ο Seid, μίλησαν για τις προοπτικές που έχουν τα παιδιά τελειώνοντας τις σπουδές τους.