Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...

Αποστολή 2014

Αποστολή αναδόχων στην Αιθιοπία – Φεβρουάριος 2014
«Αγαπητοί φίλοι, θέλω να σας ευχαριστήσω για την μοναδική εμπειρία που έζησα συμμετέχοντας στο ταξίδι της Αιθιοπίας. Και τονίζω το "φίλοι", γιατί στο ταξίδι αυτό έκανα φίλους υπέροχους ανθρώπους, που με συγκίνησε βαθιά η στάση τους. Θερμά συγχαρητήρια για το έργο σας, σε όλους!!!» Μ.Λ. (Τα λόγια μιας νέας εθελόντριας και αναδόχου, που συμμετείχε για πρώτη φορά στην αποστολή στην Αιθιοπία).

Στη φετινή αποστολή συμμετείχαν 27 μέλη του Συλλόγου. Με χαρά υποδεχτήκαμε τέσσερις νέους εθελοντές οι οποίοι εργάστηκαν με πολύ κέφι και αποτελεσματικότητα. Είναι πολύ όμορφο να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους να ενεργοποιούνται στον εθελοντισμό και να συντονίζονται με την ομάδα, αλλά και να επικοινωνούν εξαιρετικά με τα παιδιά μας στην Αιθιοπία.
Επισκεφτήκαμε και τα 7 μας Κέντρα. Τα παιδιά μάς υποδέχτηκαν με πολλή αγάπη και χαρά φανερή στα πρόσωπά τους, με προσευχές και τραγούδια. Μας πρόσφεραν λουλούδια, αιθιοπικό καφέ και κεράσματα. Τα φιλιά, οι αγκαλιές και τα παιχνίδια δεν είχαν τέλος. Η χαρά και η συγκίνηση αυτών των στιγμών δεν περιγράφονται.
 
 Όπως σε κάθε αποστολή, μοιράσαμε ρούχα, σχολικά είδη, παιχνίδια, δώρα και γράμματα αναδόχων. Οι γιατροί μας εξέτασαν τα παιδιά, τα φωτογραφίσαμε, βραβεύσαμε τους αριστούχους και μιλήσαμε ξεχωριστά με κάθε ένα από τα 755 που συναντήσαμε! Για πρώτη φορά επισκεφτήκαμε στα σπίτια τους τα παιδιά που έχουν περάσει στο πρόγραμμα Επανένταξης στην οικογένεια ή στην κοινότητα και είδαμε ότι ανταποκρίνονται καλά στα νέα δεδομένα της ζωής τους.


Στην Kombolcha  ανάδοχοι δώρισαν 2 Η/Υ, προβολέα, ηχεία  και DVD (μαθήματα αγγλικών, εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά). Αγοράσαμε παπούτσια, σεντόνια και μαξιλαροθήκες.   Τα παιδιά απόλαυσαν την προβολή ταινιών, ντοκιμαντέρ και δημιούργησαν Κινηματογραφική Λέσχη! Mοιράσαμε φωτογραφικές μηχανές και τα παιδιά απαθανάτισαν στιγμές της ζωής τους.
 
Στο Dessie ανάδοχοι δώρισαν 1 Η/Υ, προβολέα, μαθήματα ραπτικής και κεντήματος σε βίντεο,  μια σειρά 12 μαθημάτων Αγγλικών του BBC, 70 εκπαιδευτικά DVD και ταινίες με υποτίτλους στα Αγγλικά, για να βελτιώσουν τα παιδιά τη γλώσσα και να κινητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εκμάθησής της. Αγοράσαμε παπούτσια, βαμβακερά εσώρουχα, βελόνες και κλωστές. Η νεαρότερη εθελόντρια της ομάδας έκανε στα κορίτσια μάθημα χορού «Ζούμπα»!
 Στη Woldia έγινε οδοντιατρική εξέταση και μοιράσαμε οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες. Τα παιδιά μάς πρόσφεραν μια πολύ όμορφη παράσταση στο βραδινό δείπνο, που πάντα τρώμε μαζί στην τραπεζαρία τους, όπως και σε όλα τα Κέντρα.
 
Στο Axum και στην Adwa έγινε οδοντιατρική εξέταση. Στην Adwa oι υποδομές του Κέντρου έχουν βελτιωθεί. Τα παιδιά έχουν καινούργια στρώματα και σεντόνια.  Ανάδοχος αγόρασε παπούτσια και παντελόνια.

  Στην Assela τα κτίρια ήταν βαμμένα σε ωραία χρώματα και καθαρά με καινούργια πλακόστρωση και περίφραξη. Τα παιδιά  ήταν χαρούμενα και συνεργάσιμα και η  έκθεση ζωγραφικής με έργα τους προς τους αναδόχους ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.  Τους τραγουδήσαμε ελληνικά τραγούδια και χορέψαμε ελληνικούς χορούς και εκείνα το ανταπέδωσαν με αιθιοπικούς. Παρέα με τα παιδιά αγοράσαμε βιβλία σε τοπικό βιβλιοπωλείο, ρούχα και παπούτσια.
 
Στο Mihur βρήκαμε τα παιδιά σε πολύ καλή κατάσταση και παρ’ όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζει το Κέντρο, τα παιδιά έχουν όνειρα και φιλοδοξίες που με τη βοήθεια του Διευθυντή τους ελπίζουν να τα υλοποιήσουν.
 
Τέλος, συναντήσαμε αρκετούς από τους φοιτητές μας (σήμερα 123 σε Πανεπιστήμια και τεχνικές σχολές σε όλη της χώρα!) Είναι μεγάλη χαρά, συγκίνηση και ικανοποίηση να βλέπουμε τα μικρά παιδιά, που πρωτομπήκαν στα Κέντρα πεινασμένα, ρακένδυτα και ταλαιπωρημένα, να γίνονται παλικάρια και γυναίκες, να σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και τεχνικές σχολές, να εργάζονται, να κάνουν οικογένειες, να παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους. Αυτό πάντα μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε και να προσπαθούμε περισσότερο, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

 Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ταξιδιώτες για το πολύτιμο έργο που προσέφεραν και που, εντοπίζοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες των παιδιών επιτόπου, φρόντισαν να τις καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ  στους  χορηγούς στα είδη που μεταφέραμε στα παιδιά- το Κολλέγιο Αθηνών, τη Vodafone, την Alouette, τη Sugarfree και την Colgate-Palmolive.