Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
 

Διοικητικό Συμβούλιο

Νίκος Βουτσίνος - Πρόεδρος
Γεννήθηκα στον Πειραιά και είμαι παντρεμένος με 2 παιδιά και 2 εγγονούς.
Σπούδασα στην Γαλλική Σχολή Άγιος Παύλος, στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιώς (Διοίκηση Επιχειρήσεων), στο Cranfield Institute of Technology (Human Resources, Management και Industrial Relations) και στο Αμερικανικό Κολλέγιο (Μάρκετινγκ).
Εργάστηκα για περισσότερο από 40 χρόνια ως διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες όπως Philips, Xerox, Όμιλος Εταιριών Εμπορικής Τράπεζας, Jacobs Suchard, Kraft . Στο ΔΣ του ΟΤΕ και τα τελευταία 9 χρόνια πριν συνταξιοδοτηθώ Διευθύνων Σύμβουλος/Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Εταιρίας Επενδύσεων θυγατρική των εταιριών Lokheed,General Electric ,Northrop Grumman.
Από το Νοέμβριο του 2005 έως το Νοέμβριο του 2016 εθελοντής στην Κάριτας Αθήνας στο Προσφυγικό Κέντρο και από τον Φεβρουάριο του 2006 εθελοντής στην Συνοδική Επιτροπή Δικαιοσύνη και Ειρήνη της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη έως σήμερα. Επίσης μέλος της ΔΔΕ των σχολείων Δελασάλ και Άγιος Παύλος στον Άλιμο και Πειραιά. 
Από το 1996 είμαι μέλος στη Lalibela Σύλλογο Βοηθείας παιδιών στην Αιθιοπία και από το 2007 εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου. Είμαι ανάδοχος του Biniam που σήμερα είναι 29 ετών, παντρεμένος και πατέρας μιας νεογέννητης κορούλας και εργαζόμενος.
Έχω λάβει μέρος σε 6 αποστολές στην Αιθιοπία και 1 στην Ερυθραία με εμπειρίες ανεξίτηλες.
 
Ευδοκία Κάνετη - Αντιπρόεδρος
mesfin.jpgΓεννήθηκα το 1949 στη Θήβα από γονείς πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Από το 1967 φοίτησα στην Ανωτέρα Σχολή Επισκεπτριών Αδελφών και Νοσοκόμων και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1971 και 1972 υπηρέτησα σαν επισκέπτρια αδελφή στον Υγειονομικό Σταθμό της Νεάπολη Λακωνίας. Από το 1973 έως το 2005 εργάσθηκα στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων σαν νοσηλεύτρια, Προϊσταμένη και Διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Έκτοτε, είμαι συνταξιούχος.
Το 1998 είχα την τύχη να γνωρίσω το Σύλλογο και τους ανθρώπους του και από τότε είμαι ενεργή εθελόντρια. Από το 1999 έως σήμερα έχω ταξιδέψει 11 φορές σε όλα τα Κέντρα μας στην Αιθιοπία. Το κάθε ταξίδι είναι μια μοναδική εμπειρία. Έχω εισπράξει τη μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη των παιδιών μας και έχω τη χαρά και την ικανοποίηση να βλέπω αυτά τα απροστάτευτα παιδιά να μεγαλώνουν, να σπουδάζουν, να εργάζονται, να κάνουν οικογένεια και να παίρνουν με όνειρα για το μέλλον τη ζωή στα χέρια τους.

Ανδρέας Παπαδόπουλος
 - Γραμματέας 
Ανδρεας-Παπαδοπουλος;.jpgΓεννήθηκα το 1952 στην Πόλη Χρυσοχού στην Κύπρο. Είμαι απόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ). Εργάστηκα επί 35ετία στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και τώρα είμαι συνταξιούχος.
Ανήκω στην ομάδα των ιδρυτών του Συλλόγου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του φίλτατου και ιδρυτή Κώστα Βαφειάδη. Ο Σύλλογος αυτός γεννήθηκε μέσα σε μεγάλη χαρά και αισιοδοξία γι’ αυτό και τόσα χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της φιλανθρωπίας με την κατάθεση της ψυχής και του δυναμικού των μελών του.

Θεόδωρος Στουφής - Ταμίας
thodoros-bio-(1).jpgΓεννήθηκα στην Αθήνα το 1962. Σπούδασα Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στη φροντιστηριακή εκπαίδευση από το 1985 μέχρι σήμερα.
Εντάχθηκα στο Σύλλογο το 2005 και τα παιδιά που υποστηρίζω από τότε βρίσκονται στο Κέντρο μας στη Woldia. Έχω ταξιδέψει στην Αιθιοπία τέσσερις μέχρι σήμερα φορές επισκεπτόμενος ορισμένα από τα Κέντρα με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Ζαννέτ Πάικου - Μέλος
ZANET-(5).jpg
Γεννήθηκα στο Αγρίνιο. Σπούδασα Ιστορία Τέχνης στην Ιταλία. Δραστηριοποιήθηκα στο Σύλλογο από το 2006 συμμετέχοντας σε αποστολές στα κέντρα τα οποία στηρίζει ο Σύλλογος στην Αιθιοπία. Ως ανάδοχος γονέας στήριξα τρία παιδιά έως την ενηλικίωσή τους. Συμμετέχω ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Εκτιμώ ιδιαιτέρως την ποιότητα των μελών, την αφοσίωση και την ακεραιότητά τους.
Ως μέλος του Δ.Σ. θα συμβάλω στην καταξιωμένη πορεία του Συλλόγου.

Τίτσα Τσιτσώνη- Μέλος
Γεννήθηκα στη Νέα Σμύρνη, όπου ζω μέχρι σήμερα.Tsitsoni-Titsa-(1).jpg
Έχω τελειώσει το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών και το Cours Spécial de Commerce στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Τα περισσότερα χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής εργάστηκα στην Εθνική Τράπεζα ως υπάλληλος και στέλεχος σε διοικητικές, κυρίως, υπηρεσίες.
Μετά τη συνταξιοδότησή μου απασχολήθηκα εθελοντικά για 3 χρόνια στο Ιωσηφόγλειο Ορφανοτροφείο, βοηθώντας στα μαθήματά τους  παιδιά με ψυχολογικά ή νοητικά προβλήματα.
Το 2008 ήρθα σε επαφή με το Σύλλογο μέσω μιας φίλης γιατρού η οποία ήταν ήδη ενεργό μέλος του.
Μου άρεσαν αμέσως οι άνθρωποι που συνάντησα και με εντυπωσίασε η διάθεσή τους για προσφορά, ο συλλογικός τρόπος εργασίας τους, η άοκνη προσπάθειά τους  για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. ‘Ολα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιήθηκα βοηθώντας σε διάφορες εργασίες στο γραφείου του Συλλόγου.
Δεν είμαι ανάδοχος συγκεκριμένου παιδιού, έχω επιλέξει να βοηθάω παιδιά που τυχαίνει να βρίσκονται χωρίς ανάδοχο.
 
Βάννα Τσιάτση - Μέλος
Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα αλλά τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στην Αυστραλία. Έχω δύο παιδιά, τον Θανάση και την Κατερίνα. Έχω εργαστεί ως γραμματέας σε διάφορες επιχειρήσεις. Το Σύλλογο τον γνώρισα από την Οντίλ Μπαγή Ντιμπουά , γιατρό των παιδιών του Συλλόγου και είμαι μέλος και ανάδοχος από το 2011. Στην Αιθιοπία ταξίδεψα δυστυχώς μόνο μια φορά κι εκεί γνώρισα το γιό μου Wonwosen στη Woldia, ο οποίος τώρα είναι τελειόφοιτος Πανεπιστημίου κι ελπίζω κάποια μέρα να μπορέσω να ξαναεπισκεφτώ τη χώρα. Η συλλογικότητα κι η αφοσίωση του Συλλόγου προς αυτά τα παιδιά είναι μοναδική και παράδειγμα προς μίμηση.