Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
 

Διοικητικό Συμβούλιο

Νίκος Βουτσίνος - Πρόεδρος
Γεννήθηκα στον Πειραιά και είμαι παντρεμένος με 2 παιδιά και 2 εγγονούς.
Σπούδασα στην Γαλλική Σχολή Άγιος Παύλος, στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιώς (Διοίκηση Επιχειρήσεων), στο Cranfield Institute of Technology (Human Resources, Management και Industrial Relations) και στο Αμερικανικό Κολλέγιο (Μάρκετινγκ).
Εργάστηκα για περισσότερο από 40 χρόνια ως διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες όπως Philips, Xerox, Όμιλος Εταιριών Εμπορικής Τράπεζας, Jacobs Suchard, Kraft . Στο ΔΣ του ΟΤΕ και τα τελευταία 9 χρόνια πριν συνταξιοδοτηθώ Διευθύνων Σύμβουλος/Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Εταιρίας Επενδύσεων θυγατρική των εταιριών Lokheed,General Electric ,Northrop Grumman.
Από το Νοέμβριο του 2005 έως το Νοέμβριο του 2016 εθελοντής στην Κάριτας Αθήνας στο Προσφυγικό Κέντρο και από τον Φεβρουάριο του 2006 εθελοντής στην Συνοδική Επιτροπή Δικαιοσύνη και Ειρήνη της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη έως σήμερα. Επίσης μέλος της ΔΔΕ των σχολείων Δελασάλ και Άγιος Παύλος στον Άλιμο και Πειραιά. 
Από το 1996 είμαι μέλος στη Lalibela Σύλλογο Βοηθείας παιδιών στην Αιθιοπία και από το 2007 εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου. Είμαι ανάδοχος του Biniam που σήμερα είναι 24 ετών , παντρεμένος και πατέρας μιας νεογέννητης κορούλας και εργαζόμενος.
Έχω λάβει μέρος σε 6 αποστολές στην Αιθιοπία και 1 στην Ερυθραία με εμπειρίες ανεξίτηλες.
 
Ευδοκία Κάνετη - Αντιπρόεδρος
mesfin.jpgΓεννήθηκα το 1949 στη Θήβα από γονείς πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Από το 1967 φοίτησα στην Ανωτέρα Σχολή Επισκεπτριών Αδελφών και Νοσοκόμων και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1971 και 1972 υπηρέτησα σαν επισκέπτρια αδελφή στον Υγειονομικό Σταθμό της Νεάπολη Λακωνίας. Από το 1973 έως το 2005 εργάσθηκα στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων σαν νοσηλεύτρια, Προϊσταμένη και Διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Έκτοτε, είμαι συνταξιούχος.
Το 1998 είχα την τύχη να γνωρίσω το Σύλλογο και τους ανθρώπους του και από τότε είμαι ενεργή εθελόντρια. Από το 1999 έως σήμερα έχω ταξιδέψει 11 φορές σε όλα τα Κέντρα μας στην Αιθιοπία. Το κάθε ταξίδι είναι μια μοναδική εμπειρία. Έχω εισπράξει τη μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη των παιδιών μας και έχω τη χαρά και την ικανοποίηση να βλέπω αυτά τα απροστάτευτα παιδιά να μεγαλώνουν, να σπουδάζουν, να εργάζονται, να κάνουν οικογένεια και να παίρνουν με όνειρα για το μέλλον τη ζωή στα χέρια τους.

Βερόνικα Πάικου
- Γραμματέας
bios-web-(1).jpgΓεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Σπούδασα στη Νομική Σχολή στην Αθήνα και στο New York University (Management of Non-Profit Cultural Organizations). Έχω εργασθεί, μεταξύ άλλων, για την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 και το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Γνώρισα και δέθηκα με το Σύλλογο και τους ανθρώπους του το 2006, όταν ανάλαβα την αναδοχή της Merhawit και ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Αιθιοπία. Έκτοτε έχω ταξιδέψει 7 φορές στο πλαίσιο των αποστολών. Από το 2010 προσφέρω εθελοντικά σε καθημερινή βάση τις υπηρεσίες μου στο Σύλλογο και στα παιδιά που υποστηρίζουμε ελπίζοντας ότι βοηθάω στο να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον, όπως αξίζει σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Θεόδωρος Στουφής - Ταμίας
thodoros-bio-(1).jpgΓεννήθηκα στην Αθήνα το 1962. Σπούδασα Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στη φροντιστηριακή εκπαίδευση από το 1985 μέχρι σήμερα.
Εντάχθηκα στο Σύλλογο το 2005 και τα παιδιά που υποστηρίζω από τότε βρίσκονται στο Κέντρο μας στη Woldia. Έχω ταξιδέψει στην Αιθιοπία τέσσερις μέχρι σήμερα φορές επισκεπτόμενος ορισμένα από τα Κέντρα με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Κώστας Βαρβίας - Μέλος
Γεννήθηκα στην Αθήνα, είμαι οικονομολόγος - επιχειρηματίας και εθελοντής.
Σπούδασα οικονομικά και μετά διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στην Αγγλία.
Είμαι παντρεμένος, έχω δύο κόρες στην Ελλάδα και - ως ανάδοχος μέσω του Συλλόγου μας - μια κόρη (την Senay) από την Αιθιοπία, που τώρα τελειώνει το μεταπτυχιακό της στην Αγγλία.
Η επαγγελματική μου εμπειρία ξεκίνησε από την Citibank Ελλάδος, μετά ασχολήθηκα με τον ταξιδιωτικό-τουριστικό κλάδο και μετά, τα τελευταία 20+ χρόνια, διευθύνω την WorldBridge (Paylink), αντιπρόσωπο της Western Union στην Ελλάδα και συμμετέχω σε άλλες εταιρείες.
Τον Σύλλογό μας γνώρισα από τον αδελφικό φίλο και ιδρυτή του Κώστα Βαφειάδη.  Είμαι ιδρυτικό του μέλος και έχω συμμετάσχει ως εθελοντής στα τελευταία 6 ετήσια ταξίδια μας στην Αιθιοπία.
Υπήρξα μέλος Δ.Σ. τoυ Ιδρύματος της Western Union (Η.Π.Α.) και συμμετέχω επιλεκτικά σε Μ.Κ.Ο., όπου η μεγάλη χαρά μου είναι να προσφέρω εθελοντικές - συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Βάννα Τσιάτση - Μέλος
Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα αλλά τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στην Αυστραλία.  Έχω δύο παιδιά, τον Θανάση και την Κατερίνα. Έχω εργαστεί ως γραμματέας σε διάφορες επιχειρήσεις. Το Σύλλογο τον γνώρισα από την Οντίλ Μπαγή Ντιμπουά , γιατρό των παιδιών του Συλλόγου και είμαι μέλος  και ανάδοχος από το 2011. Στην Αιθιοπία ταξίδεψα δυστυχώς μόνο μια φορά κι εκεί γνώρισα το γιό μου Wonwosen στη Woldia, ο οποίος τώρα είναι τελειόφοιτος Πανεπιστημίου κι ελπίζω κάποια μέρα να μπορέσω να ξαναεπισκεφτώ τη χώρα. Η συλλογικότητα κι η αφοσίωση του Συλλόγου προς αυτά τα παιδιά είναι μοναδική και παράδειγμα προς μίμηση. 

Μαρία Αραπογιάννη - Μέλος
Εργάζομαι ως Αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό, είμαι παντρεμένη με τον κ. Αντώνη Παπαντωνάκη και πρόσφατα μαμά ενός αγοριού που υιοθετήσαμε από την πανέμορφη χώρα της Αιθιοπίας.
Η ενασχόλησή μου με τον Σύλλογο Lalibela, ξεκινάει από το 2001 ώς μέλος και Αναδοχος ενός κοριτσιού της Helen από το κέντρο μας στο Dessie. Στο διάστημα μέχρι σήμερα έχω πραγματοποιήσει τρία ταξείδια στην Αιθιοπία , επικεντρώνοντας κυρίως στο κέντρο φιλοξενίας των αγοριών στην Κombolcha και των κοριτσιών στο Dessie. 
Eίμαι πανευτυχής που με προσέγγισαν αξιόλογοι άνθρωποι από τον Σύλλογο και μέσα από αυτούς και μαζί τους, κατάφερα κι εγώ να προσφέρω όσο μπορώ για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας που τόσο το έχουν ανάγκη. Επίσης να αγαπήσω και να κάνω την Αιθιοπία δεύτερη πλέον χώρα μου και λόγω του γιου μας.