Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
 

Η Αιθιοπία

Η Αιθιοπία βρίσκεται στο λεγόμενο Κέρας της Αφρικής, στο ανατολικό άκρο της αφρικανικής ηπείρου. Αν και διεθνώς γνωστή ως χώρα της ερήμου και του λιμού, είναι στην πραγματικότητα μια χώρα με εντυπωσιακή πολυμορφία, τόσο ως προς τη γεωγραφία και την πανίδα της όσο και ως προς τις πολυάριθμες (ογδόντα με ισάριθμες γλώσσες) φυλές που την κατοικούν. Μερικές από αυτές, όπως η φυλή Mursi, της οποίας οι γυναίκες διευρύνουν το κάτω χείλος τους με ξύλινους δίσκους, έχουν χαρακτηριστεί από τις πιο συναρπαστικές της αφρικανικής ηπείρου.

Η Αιθιοπία είναι μια από τις ελάχιστες αφρικανικές χώρες που διέφυγαν της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας και διατήρησε σθεναρά την πολιτιστική της ταυτότητα. Η απομόνωσή της και η ιδιαίτερη πολιτική ανεξαρτησία της συνετέλεσαν ώστε ο πολιτισμός της να παραμείνει ζωντανός και αναλλοίωτος από ξένες επιρροές σε εντυπωσιακό βαθμό. Η χώρα διατηρεί τη δική της επίσημη γλώσσα και γραφή, τη δική της κουζίνα, τη δική της θρησκεία και τους αγίους της, ακόμη και το δικό της ημερολόγιο και σύστημα μέτρησης του χρόνου.

Γνωστή για τα μοναδικά της ιστορικά αξιοθέατα, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κηρυγμένων από την UNESCO Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Αφρική. Σε αυτά περιλαμβάνονται παλιές εκκλησίες λαξευμένες στα βράχια και μεγαλοπρεπή κάστρα. Χάρη στα πολλά και σημαντικά αρχαιολογικά της ευρήματα, η Αιθιοπία είναι επίσης γνωστή ως το λίκνο της ανθρωπότητας. Από θρησκευτική άποψη, υπήρξε από τις πρώτες χώρες που ασπάστηκαν τον χριστιανισμό.

Αν και εκσυγχρονίζεται, η ζωή στην Αιθιοπία διατηρεί ακόμη πολλά στοιχεία του παρελθόντος. Μέσα σε παμπάλαιες εκκλησίες οι ιερείς φυλλομετρούν ακόμη τις περγαμηνές, οι αρχαίες τελετές αναπαρίστανται με ευλάβεια και οι παραδόσεις των προγόνων τηρούνται αυστηρά.

Η Αιθιοπία δεν είναι μονάχα μια χώρα με φτώχεια, πόνο και ανάγκες. Είναι ένας τόπος με μακραίωνη ιστορία, ξεχωριστό πολιτισμό και γοητευτικούς ανθρώπους, που έχει πολλά να μας πει και να μας διδάξει.