Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
 

Γενικές Πληροφορίες

H Αιθιοπία είναι μια περίκλειστη χώρα που βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής, και είναι επισήμως γνωστή ως «Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Αιθιοπίας». Είναι το δεύτερο πολυπληθέστερο έθνος της Αφρικής, με πληθυσμό 102 εκατομμυρίων και η δέκατη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα, με 1.100.000 τετρ. χλμ. Ο πληθυσμός μιλά 84 διαφορετικές γλώσσες με επίσημη την Amharic, ενώ το αλφάβητο που χρησιμοποιείται ανάγεται στην αρχαία Αιθιοπική γλώσσα Geèz.

Η Αιθιοπία έχει επίσης τη δική της ώρα και το δικό της ημερολόγιο, σχεδόν οκτώ χρόνια πίσω από το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Κατέχει ακόμη το μεγαλύτερο αριθμό αναγνωρισμένων από την UNESCO μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αφρική.

Σήμερα, η Αιθιοπία είναι η πρώτη χώρα σε παραγωγή καφέ και μελιού στην Αφρική και έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό οικόσιτων ζώων στην ήπειρο. Είναι η πηγή του 85% της συνολικής ροής των υδάτων του Νείλου. Επίσης, διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα νερού στην Αφρική, αλλά δεν έχει σύστημα άρδευσης για να τα αξιοποιήσει, αφού μόλις το 1% του νερού χρησιμοποιείται για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και 1,5% για άρδευση.

Χάρτης Αιθιοπίας