Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
 

Ιστορία

Αρχαία Ιστορία
Η Αιθιοπία, είναι μια από τις αρχαιότερες χώρες του κόσμου με ιστορία 3.000 χρόνων. Πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από μια φυλή που εγκαταστάθηκε στο σημερινό βόρειο τμήμα της χώρας. Οι ρίζες της είναι τόσο παλιές που τις ανιχνεύουμε σε αρχαίες Αιγυπτιακές πηγές, στον Όμηρο («η γη του καμένου προσώπου»), στον Ηρόδοτο («οι πιο δίκαιοι άνθρωποι») και στην Παλαιά Διαθήκη, στην οποία στα Εβραϊκά αναφέρεται ως η γη του «Cush» και στην Ελληνική μετάφραση ως «Αιθιοπία». Η ονομασία, άλλωστε, «Αιθιοπία» είναι Ελληνική. Ο «Αιθίοψ», είναι αυτός που έχει «όψη αιθάλης», καμένη όψη.

Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία
Η Αιθιοπία παλιότερα ονομαζόταν Αβησσυνία. Η ομώνυμη πλατεία στο Μοναστηράκι αποκλήθηκε έτσι, μάλλον επειδή κατοικούσαν εκεί Αιθίοπες. Κατά μια άλλη εκδοχή, το όνομά της οφείλεται στο γεγονός ότι εκεί μοιράστηκε η ανθρωπιστική βοήθεια των Αιθιόπων στους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Ακόμη και κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας, η χώρα παρέμεινε ανεξάρτητη. Κατά τον 20ο αιώνα, η Αιθιοπία έζησε μια σύντομη ιταλική κατοχή τη δεκαετία του 1930, μια καθοριστική διακυβέρνηση από τον τελευταίο αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ, ο οποίος δολοφονήθηκε από την νέα κομμουνιστική κυβέρνηση στα μέσα της δεκαετίας του 1970, και μια δεκαετία εμφύλιου πόλεμου που έληξε το 1991. Το 1998 η Αιθιοπία προχώρησε σε πόλεμο με την Ερυθραία, ο οποίος επίσημα έληξε το 2000.

Μετά τη λήξη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου η Αιθιοπία αποτέλεσε καταστατικό μέλος των Ηνωμένων Εθνών. Πολλά αφρικανικά έθνη, αφού ανεξαρτητοποιήθηκαν, υιοθέτησαν στη σημαία τους τα χρώματα της σημαίας της. Η πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα, είναι η επίσημη έδρα πολλών διεθνών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Αφρική, όπως της Αφρικανικής Ένωσης.

Σήμερα, η Αιθιοπία είναι από τα φτωχότερα κράτη της Αφρικής, ραγδαία αναπτυσσόμενο, με μεγάλο πρόβλημα ξηρασίας σε μια χώρα που εξαρτάται από την γεωργία, με μεγάλα ποσοστά υποσιτισμού σε παιδιά και ενήλικες. Ο μισός σχεδόν πληθυσμός ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, με μεγάλα προβλήματα ελονοσίας και AIDS (πάνω από 1.300.000 φορείς), με προσδόκιμο ζωής τα 65 χρόνια, που οφείλεται στην κακή διατροφή, τις πολλές ασθένειες, τις κακουχίες και την έλλειψη βασικών παροχών και υποδομών.

Παραμένει, όμως, μια χώρα με μακρά Ιστορία και ιδιαιτερότητες που την κάνουν πραγματικά μοναδική στην Ήπειρο της Αφρικής και ειδικά στην υποσαχάρια Αφρική.