Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
 

Η ιστορία της Sisaynesh

Η Sisaynesh ήταν 4 χρονών όταν έχασε την όρασή της από κάποια μολυσματική ασθένεια, η οποία έχει ρίξει στο σκοτάδι σχεδόν όλη την οικογένειά της καθώς και εκατομμύρια Αιθίοπες.
 
Σε αυτή την άτυχη ζωή ακόμη και για τα αιθιοπικά δεδομένα, βρέθηκε στον δρόμο της ο Σύλλογός μας. Ένας συνάνθρωπός μας, έγινε ο ανάδοχος γονιός αυτού του κοριτσιού και η Sisaynesh μπήκε σε ένα από τα Κέντρα Παιδικής Φροντίδας του Συλλόγου στην πόλη Dessie, που τόσο ανάγκη το είχε καθώς οι τυφλοί φυσικοί γονείς της δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες ανατροφής της.
 
Στα τέλη Νοεμβρίου του 2006, μέλη και φίλοι του Συλλόγου σε αποστολή του στην Αιθιοπία επισκέφτηκαν και τα 5 κέντρα που υποστηρίζονταν τότε. Στην αποστολή ήταν και ο οφθαλμίατρος Πέτρος Πάικος ο οποίος εξέτασε την μικρή Sisaynesh. Μετά την επί τόπου εξέταση στο κέντρο, ακολούθησε επίσκεψη στο Κεντρικό Δημόσιο Νοσοκομείο του Dessie. Εκεί, μέσα σε μία πραγματικά τραγική ατμόσφαιρα και αφού ο τοπικός γιατρός έβγαλε από το κουτί του το ειδικό μηχάνημα το οποίο υπήρχε αλλά βρισκόταν σε αχρηστία - και ευτυχώς λειτούργησε - εξετάστηκε η μικρή και διαπιστώθηκε ότι η περίπτωσή της είναι πιθανότατα ιάσιμη!
Εκείνες τις ώρες πάρθηκε αυθόρμητα και η απόφαση να φέρουμε το κοριτσάκι στην Ελλάδα και να επιχειρηθεί η αποκατάσταση της όρασής της.
Μετά από προσπάθειες και πιέσεις μέσω φίλων και γνωστών για να ολοκληρωθούν σύντομα οι χρονοβόρες και πολλές φορές αξεπέραστες γραφειοκρατικές διαδικασίες για όλα τα απαιτούμενα χαρτιά της μικρής, η Sisaynesh ήρθε τελικά στην Ελλάδα στις 12 Μαΐου του 2007.
 
 
 


Ο γιατρός και η οικογένειά του ανέλαβαν το κοριτσάκι, φιλοξενώντας το στο σπίτι τους και παρέχοντάς του πλήρη υποστήριξη. Η επέμβαση στο αριστερό μάτι της (μεταμόσχευση κερατοειδούς χιτώνα) έγινε στα τέλη Μαΐου από ομάδα ιατρών με επικεφαλής τον Π. Πάικο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ήταν απόλυτα επιτυχής. Η μετεγχειρητική πορεία της ήταν και συνεχίζει να είναι άριστη. Η μικρή είναι υπό συνεχή παρακολούθηση και θεραπεία, η οποία θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες και μετά την επιστροφή της στη Αιθιοπία.
 
 
 


Η Sisaynesh επέστρεψε στην Αιθιοπία στις 10 Αυγούστου 2007 με πολύ βελτιωμένη όραση. Σκεφτείτε μόνο για λίγο, πόσο άλλαξε η ζωή της...


Διαβάστε εδώ κι άλλες ιστορίες αναδόχων.