Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
 

Ποιοί είμαστε


 
Ο Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών - Lalibela γεννήθηκε σαν ιδέα το 1995 στην ιερή πόλη της Αιθιοπίας Lalibela από μια ομάδα Ελλήνων που ταξίδεψε στη χώρα και είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων και κυρίως των ορφανών παιδιών. Ιδρύθηκε ένα χρόνο μετά, στην Αθήνα.
Είναι ένα αμιγώς ελληνικό μη κερδοσκοπικό σωματείο κοινωνικής αλληλεγγύης με σκοπό την έμπρακτη συμπαράσταση στα παιδιά της Αιθιοπίας, παρέχοντάς τους υλική (στέγαση, διατροφή, ένδυση, ιατρική παρακολούθηση), ηθική και μορφωτική βοήθεια. Σε συνεργασία με μη κυβερνητικές εγκεκριμένες ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Αιθιοπία, αναλαμβάνει προγράμματα αρωγής κυρίως προς ορφανά, άστεγα και απροστάτευτα παιδιά, καθώς και σε παιδιά που ανήκουν σε άπορες οικογένειες.
 
 
Η κύρια δραστηριότητα του Συλλόγου είναι η βοήθεια μέσω οικονομικής αναδοχής αυτών των παιδιών σε Κέντρα Παιδικής Φροντίδας σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση EOC-CFAO (Ethiopian Orthodox Church Child and Family Affairs Organization).

Ο Σύλλογος υποστηρίζει επίσης το έργο της μη κυβερνητικής οργάνωσης MCRC (Mother and Child Rehabilitation Centre) για την αποκατάσταση κακοποιημένων μητέρων και παιδιών.

Στα 22 χρόνια δράσης του, ο Σύλλογος έχει υποστηρίξει 1.243 παιδιά από τα οποία ήδη 168 είναι φοιτητές και 27 απόφοιτοι πανεπιστημίων. Σήμερα, αριθμεί 420 αναδόχους που υποστηρίζουν 530 παιδιά. Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν χάρη στην οικονομική βοήθεια και την αγάπη Ελλήνων αναδόχων, μελών και φίλων.

 
Αρχή μας είναι η προσφορά προς τα παιδιά να εμφορείται από συναίσθηση ηθικού καθήκοντος  και να διέπεται από πνεύμα εθελοντισμού και ανιδιοτέλειας.

Όραμά μας είναι ένας κόσμος όπου τα ορφανά, αβοήθητα και μη προνομιούχα παιδιά να έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση και την ίση μεταχείριση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Σκοπός μας είναι:
  1. Η εθελοντική κι ανιδιοτελής παροχή υλικής, ψυχολογικής και μορφωτικής βοήθειας προς τα μη προνομιούχα και κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά σε όλο τον κόσμο
  2. Η πρόληψη της δυστυχίας, της φτώχειας, της αδικίας, της ασθένειας και της έλλειψης εκπαίδευσης στις κοινότητες που διαβιούν παιδιά
  3. Η ανάδειξη του εθελοντισμού, της ανθρωπιστικής συνεργασίας και της αναπτυξιακής δράσης
  4. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τις αιτίες, τις επιπτώσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών ανά τον κόσμο

Τα διοικητικά όργανα του Συλλόγου είναι η Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο.  


Δείτε το Διοικητικό Συμβούλιο, το Καταστατικό του Συλλόγου και τον Κανονισμό Αναδοχής