Βοηθώντας τα παιδιά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, βοηθάς συνολικά τη χώρα.
Προσφέρουμε στα παιδιά αυτά τη ζεστασιά µιας οικογένειας...
Έξι εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά ή άπορα και ζουν στους δρόμους...
 

Ποιοί είμαστε


 
Ο Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών - Lalibela γεννήθηκε σαν ιδέα το 1995 στην ιερή πόλη της Αιθιοπίας Lalibela από μια ομάδα Ελλήνων που ταξίδεψε στη χώρα και είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων και κυρίως των ορφανών παιδιών. Ιδρύθηκε ένα χρόνο μετά, στην Αθήνα.
Είναι ένα αμιγώς ελληνικό μη κερδοσκοπικό σωματείο κοινωνικής αλληλεγγύης με σκοπό την έμπρακτη συμπαράσταση στα παιδιά της Αιθιοπίας, παρέχοντάς τους υλική (στέγαση, διατροφή, ένδυση, ιατρική παρακολούθηση), ηθική και μορφωτική βοήθεια. Σε συνεργασία με μη κυβερνητικές εγκεκριμένες ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Αιθιοπία, αναλαμβάνει προγράμματα αρωγής κυρίως προς ορφανά, άστεγα και απροστάτευτα παιδιά, καθώς και σε παιδιά που ανήκουν σε άπορες οικογένειες.
 
 
Η κύρια δραστηριότητα του Συλλόγου είναι η βοήθεια μέσω οικονομικής αναδοχής αυτών των παιδιών σε Κέντρα Παιδικής Φροντίδας σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση EOC-CFAO (Ethiopian Orthodox Church Child and Family Affairs Organization).

Ο Σύλλογος υποστηρίζει επίσης το έργο της μη κυβερνητικής οργάνωσης MCRC (Mother and Child Rehabilitation Centre) για την αποκατάσταση κακοποιημένων μητέρων και παιδιών.

Στα 18 χρόνια δράσης του, ο Σύλλογος έχει υποστηρίξει περισσότερα από 1.200 παιδιά από τα οποία ήδη 168 είναι φοιτητές και 27 απόφοιτοι πανεπιστημίων. Σήμερα, αριθμεί 635 αναδόχους που υποστηρίζουν 790 παιδιά. Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν χάρη στην οικονομική βοήθεια και την αγάπη Ελλήνων αναδόχων, μελών και φίλων.

 
Αρχή μας είναι η προσφορά προς τα παιδιά της Αιθιοπίας να εμφορείται από συναίσθηση ηθικού καθήκοντος  και να διέπεται από πνεύμα εθελοντισμού και ανιδιοτέλειας.

Όραμά μας είναι να προσφέρουμε στα ορφανά και αβοήθητα παιδιά της Αιθιοπίας το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση και την ίση μεταχείριση. Να τα βοηθήσουμε να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννήθηκαν, προς όφελος της ίδιας της χώρας τους.

Σκοπός μας είναι η έμπρακτη συμπαράσταση στα παιδιά της Αιθιοπίας με την παροχή υλικής, ηθικής και μορφωτικής βοήθειας προς αυτά.

Τα διοικητικά όργανα του Συλλόγου είναι η Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο. Στα γραφεία μας εργάζεται 1 άτομo ως έμμισθο προσωπικό (Φίλιππος Νταραγιάννης-Διευθυντής-Συντονιστής) και πολλοί εθελοντές.


Δείτε το Διοικητικό Συμβούλιο, το Καταστατικό του Συλλόγου και τον Κανονισμό Αναδοχής